Köksö – Inspiration och idéer

Köksöar har snabbt blivit en favorit i köket. Kombinationen av stil och funktion gör köksön till en central plats för matlagning, umgänge och arbete. En köksö förbättrar inte bara arbetsflödet i köket genom extra arbetsytor och förvaring, utan blir också en samlingspunkt för familj och vänner.

Nedan har vi samlat tips och inspirerande idéer för att du ska kunna välja den perfekta köksön till ditt kök.

Köksö i marmor

Köksö i marmor – Köksö klädd i Arabescato Corchia marmor blir kökets mittpunkt och skapar en sofistikerad och elegant känsla.

Inspiration köksö

Köksö i massiv ek – Den vackra köksön i massiv ek och svarvade ben matchas av klassiska beslag i mässing och bänkskiva i Kinnekulle-kalksten.

Köksö med sittplatser

Köksö med sittplatser – Tidlös köksö i ljus ek med bänkskiva i vit kvartsit.

Välj rätt material för din köksö

Materialvalet för din köksö påverkar både stil och funktionalitet i ditt kök. Ta hänsyn till kökets stil, hur du vill använda din köksö och dina önskemål för att göra det bästa valet.

  • Trä: En köksö i trä ger en varm och naturlig känsla. Oavsett om du föredrar en rustik, modern eller klassisk stil, kan en köksö i trä anpassas för att passa i just ditt kök.

  • Sten: Natursten som granit, kvartsit och marmor ger ett elegant och tidlöst uttryck. Du kan välja mellan en rad olika nyanser och mönster vilket gör att din köksö blir helt unik.

  • Rostfritt stål: En köksö i rostfritt stål är ett utmärkt val som kombinerar stil med funktionalitet och hållbarhet. Rostfritt stål ger ett modernt och industriellt utseende till köket.

Köksö i ljust trä

Köksö i ljust trä – Den mjukt rundade köksön med bänkskiva i kvartsit ger en modern och inbjudande atmosfär till köket.

Köksö inspiration

Elegant köksö i kvartsit – Köksön ramas vackert in av den gröna kvartsiten som ger köket en unik och stilfull karaktär.

Industriell köksö

Industriell köksö – Med en köksö i rostfritt stål skapas en modern och industriell känsla i köket.

Tips för att maximera köksöns funktionalitet

En köksö kan vara mycket mer än bara en extra arbetsyta. Oavsett om du behöver mer förvaring, sittplatser eller integrerade vitvaror, kan rätt funktioner göra din köksö till en plats för både matlagning, förvaring och umgänge.

  • Förvaring: Integrera lådor, skåp och hyllor för att skapa extra förvaringsutrymme för köksredskap, matvaror och porslin.

  • Sittplatser: Genom att välja en köksö med överhängande kant får du plats med barstolar där familj och gäster kan umgås medan du lagar mat.

  • Integrerade vitvaror: Spara plats och förbättra arbetsflödet genom att integrera vitvaror som till exempel vinkyl, diskmaskin eller häll.

Minimalistisk köksö

Minimalistisk köksö – Den minimalistiska designen kombineras av eleganta barstolar, vilket ger en perfekt plats för både matlagning och social samvaro.

Köksö idéer

Köksö med rundade hörn – Det släta köket kontrasteras av den mjukt rundade köksön med bänkskiva i ljus kvartskomposit.

Elegant köksö

Elegant köksö – Köksön, klädd i Capraia keramiksten, blir en praktisk och vacker mittpunkt i köket.

Här har vi samlat våra 5 bästa tips och saker att tänka på när du planerar att bygga en köksö.

Köksö i betong

Köksö i betong – Den nätta köksön är gjuten i betong och ger ett harmoniskt intryck med sina rundade hörn och ränder som går igen i stänkskyddet.

Köksö med förvaring

Köksö med förvaring – Köksön i ljus ek och stilren grå kvartsitbänkskiva erbjuder gott om förvaringsutrymme och blir en social samlingsplats.

Köksö Japandi

Köksö i Japandi stil – En köksö inspirerad av japansk Teppanyaki med en tvånivådesign som erbjuder både sittplatser och funktionalitet.

Lantlig köksö

Lantlig köksö – Den lantliga köksön i ljusgrå ton kombinerar stil med funktion.

Grön köksö

Köksö i grön marmor – Köksön i mörk ek matchas med vacker Verde Alpi-marmor, vilket skapar en harmonisk och elegant kontrast i köket.

Modern köksö

Modern köksö – Den vackra köksön med inbyggd häll kombinerar både praktisk funktionalitet och stilren design.

Köksödesign

Köksö i skandinavisk design – Den vackra köksön i matt, klarlackad ek med rundade hörn skapar en mjuk och modern skandinavisk design.

Köksö Terrazzo

Köksö i Terrazzo – Köksön i flerfärgad Terrazzo ger en modern touch till köket.

Svart köksö

Svart köksö – Kombinationen av svart kalksten och mörk ek ger köket ett harmonisk uttryck.

Köksö med matplats

Köksö med matplats – Köksön är integrerad med matplatsen och skapar en inbjudande och social plats i det varma ekköket.

Köksö granit

Köksö i granit – Granitens naturliga ådring ger köksön en unik karaktär och skapar en vacker kontrast i köket.

Praktisk köksö

Praktisk köksö – I det harmoniska köket, blir köksön en naturlig samlingsplats för matlagning och sociala sammankomster.


Upptäck mer Inspiration till köksö

På Pinterest har vi skapat boards med alla våra mest populära köksöar, här finner du även den senaste inspirationen för bänkskivor, kranar, möbler och såklart all den senaste köksdesignen!

Nordiska Kök Pinterest


Vanliga frågor och svar om köksö

Vad är fördelarna med att ha en köksö?

En köksö ger extra arbetsyta, förvaring och kan fungera som en central samlingspunkt i köket för matlagning och social samvaro.

Hur stor bör en köksö vara?

Storleken på en köksö beror på kökets layout och utrymme. När du bygger kök med oss på Nordiska Kök planerar och anpassar vi självklart din köksö efter dina behov.

Vilka material är bäst för en köksö?

Populära material på köksö är trä, granit, rostfritt stål och marmor. Valet av material beror på vilken stil du föredrar, budget och underhållskrav. Hitta inspiration till köksö.

Hur kan jag maximera förvaringsutrymmet i min köksö?

För att maximera förvaringsutrymmet i din köksö kan du integrera vitvaror, skåp och lådor. Integrerade lösningar hjälper till att spara utrymme, särskilt i mindre kök. Du kan anpassa köksön efter dina specifika behov och önskemål, vilket gör köket mer personligt och funktionellt.

Läs mer om hur det går till att bygga kök med Nordiska Kök.

 

Johan Lundkvist